Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Inštitut za mladinsko politiko s predstavitvijo svojih programov navdušil na Portugalskem

Inštitut za mladinsko politiko se s svojimi programi in projekti uspešno povezuje tudi v mednarodnem prostoru. V okviru programa Erasmus+ letos sodeluje z organizacijami in institucijami različnih evropskih držav. Tokratni projekt partnerstva "Mapping best practicies for Youth friendly Cities" med 6 organizacijami iz Poljske, Portugalske, Belgije, Romunije, Slovenije in Makedonije, je bil namenjen zbiranju in izmenjavi mladim prijaznih praks lokalnih skupnosti in mest. Srečanje na Portugalskem je v obmorskem mestu Setúbal gostila organizacija Dypall.

Inštitut za mladinsko politiko se je predstavil s Certifikatom mladim prijazna občina, ki ga uspešno izvaja že 10. leto zapored – letos jubilejno. Poleg tega so predstavili še program Senčenja na delovnem mestu, ki je namenjen dijakom srednjih šol in program Mladost na burji, ki ga Inštitut uspešno izvaja v sodelovanju z Občino Ajdovščina.

Mladi iz naše občine, pod okriljem Mladinskega sveta Ajdovščina, pa so na srečanju predstavili svoj portal Winfo - informator wajdovske mladine.

Rezultat izmenjave izkušenj in dobrih praks partnerskih držav v projektu je oblikovana elektronska publikacija, namenjena občinam, organizacijam in institucijam, ki se ukvarjajo z lokalnimi mladinskimi politikami.

Setubal 2021

Po omenjenem srečanju na Portugalskem pa se bodo vse partnerske organizacije ponovno srečale spomladi v Krakovu, na Poljskem. Na mednarodni konferenci bodo v živo predstavljene najboljše od omenjenih praks za ustvarjanje mladim prijaznega okolja in življenja v njem.

Mednarodno povezovanje je pomemben del Inštituta za mladinsko politiko in predstavlja širjenje pogleda zaposlenih, možnost za nadgradnjo programov, ki jih izvajajo in potrditev, da Inštitut ustvarja in deluje uspešno in v skladu s svojim poslanstvom.

 

Ana Rustja

#ajdovščina, #novice, #mladi, #izobraževanje

Kolofon