Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Andreja Slokar edina Slovenka s točkami na današnjem veleslalomu

Sara Hector je zmagovalka veleslaloma v Courchevelu. Švedinja je v finalu ubranila vodstvo iz prve vožnje za drugo zmago v svetovnem pokalu. Slovenke so v finalu doživele polom. Od treh sta dve odstopili, Meta Hrovat in Ana Bucik, za edino slovensko uvrstitev je poskrbela Andreja Slokar na 24. mestu (+4,24). Slokarjeva je bila po prvi vožnji 20.

Hectorjeva je prvič v karieri vodila po prvi vožnji veleslaloma. Devetindvajsetletnica v finalu ni naredila napake ter je za svojo drugo zmago, prvič je slavila pred sedmimi leti v Kühtaiju, za 35 stotink sekunde premagala Američanko Mikaelo Shiffrin, Italijanka Marta Bassino je bila tretja (+0,60).

Slovenke na današnji tekmi niso blestele, kljub vsemu pa je do točk prišla 24-letna Ajdovka, Andreja Slokar, ki je osvojila 24. mesto in tako za dve mesti pokvarila včerajšnjo uvrstitev. "Kar se tiče tekem v Curchevelu, rezultatsko niso najbolj uspešne. Tudi moje smučanje ni bilo najboljše, sem pa vsaj danes prvi tek sestavila tri sekcije od štirih solidne. Na žalost pa sem v eni sekciji v strmini izgubila precej preveč, kar me je tudi veliko stalo. Res sem se trudila narediti nekaj, ampak ta dva dneva enostavno ni šlo. Ne vem, kaj naj drugega rečem. Težko mi je, a porazi so sestavni del športa. Sedaj gremo trenirat in se čim bolje pripraviti na naslednje tekme," je po tekmi dejala Slokarjeva.

Naslednji veleslalom alpske smučarke čaka v torek v Lienzu, nato pa bo na vrsti veleslalom za zlato lisico, ki bo v Mariboru 8. januarja. Do olimpijskih iger v Pekingu čaka dekleta še veleslalom na Kronplatzu.

 

* Naslovna fotografija: Slo Ski Alpine Team Facebook

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon