Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Ajdovščini brez silvestrovanja na prostem in z virtualnim obiskom Dedka Mraza

Še osem dni nas loči do skoka v leto 2022, a skok bo tudi tokrat zaznamovan predvsem z ukrepi, ki zavirajo širitev virusa Covid-19. Tako tudi na letošnji silvestrov večer ne bomo v Ajdovščini deležni organiziranega praznovanja na Lavričevem trgu, bo pa mesto vseeno obiskal Dedek Mraz. A tudi on le v virtualni različici.

V Ajdovščini tudi letos ne bo silvestrovanja na prostem. Tradicionalnega praznovanja z glasbo, ki je pred izbruhom pandemije na Lavričev trg privabljalo veliko ljudi – zlasti mladih, na podlagi veljavnih vladnih ukrepov ne bo mogoče izpeljati. To bo že drugi zaporedni skok v novo leto, za katerega boste morali sami poskrbeti, najverjetneje v krogu ožje družine ali prijateljev. Okužbe sicer padajo, a jih je vendarle še vedno veliko preveč za sproščeno praznovanje. Na Ajdovskem so številke iz tedna v teden boljše, kljub vsemu pa je bilo v zadnjih sedmih dneh 63 odkritih okužb, kar je sicer dobrih 10% manj kot v tednu pred tem.

Da bodo pa vsaj najmlajši prišli na svoj račun, bodo poskrbeli v Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih, kjer pripravljajo tradicionalen obisk Dedka Mraza. A znova v virtualni različici, poleg pa bo še zanimiva otroška predstava Miškinega gladališča, PRAZNIČNI ULALUUU: . Predstava govori o tem , kako bo volk za en dan postal volkec in s tem vse pravljice obrnil na glavo.

Povezava do predstave bo objavljena 30. decembra ob 18. uri na FB strani MKC Hiša mladih Ajdovščina, ogledali si jo boste lahko do 31. 12. do 24. ure. 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gledališče, #praznično

Kolofon