Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na Kronplatzu znova v tekmovalnem ritmu tudi Andreja Slokar

S tekmo na Kronplatzu se je nadaljeval svetovni pokal v alpskem smučanju za ženske, ki so se pomerile v veleslalomu. Prvič po daljšem premoru smo na delu znova videli ajdovsko smučarko Andrejo Slokar, ki je zaradi okužbe s koronavirusom morala izpusti kar nekaj tekem v preteklih tednih. Vrnitev na bele strmine je »kronala« s sedemindavsetim mestom, že v kratkem pa jo čaka pot na Kitajsko na svoje prve Olimpijske igre.

Švedinja Sara Hector je zmagovalka veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark na Kronplatzu. Slovakinja Petra Vlhova je za 15 stotink izgubila boj za zmago. Tretja je bila Francozinja Tessa Worley (+0,52). Ana Bucik (+1,23) je z najboljšim časom finalne vožnje vpisala svoj najboljši veleslalomski izid doslej. Tekmo je končala na devetem mestu potem, ko je bila po prvem teku šele devetindvajseta in se le za las uvrstila v drugo vožnjo.

Andreja Slokar je po dolgem času znova nastopila na tekmi za svetovni pokal, družbo pa ji delalo tudi kar nekaj navijačev iz rodne Ajdovščine in okolice, ki so v teh dneh na smučarskem dopustu v Dolomitih. Nazadnje smo Andrejo videli na delu četrtega januarja na Sljemenu, a ji takrat tekma ni najbolje uspela, saj se je zaključila z odstopom. Današnji veleslalom je začela z osemindvajsetim mestom v prvem teku in s sedmimi stotinkami prednosti pred Bucikovo. Do vodilne Vlhove pa si je 24-letna Ajdovka nabrala 2,57 sekunde zaostanka. Kot rečeno je druga vožnja izvrstno uspela Novogoričanki, malce manj pa Ajdovki. Ob prihodu v cilj je Slokarjeva za Bucikovo zaostala 1,52 sekunde in jasno je bilo, da pretiranega skoka po lestvici ne bo. Predvsem v delu proge, kjer je bila senca, je Slokarjeva odpeljala malce preveč defenzivno, kar jo je stalo boljše uvrstitve. Zato pa vse čestitke Ani Bucik za izjemen nastop, predvsem v strmini druge vožnje, kjer ji nobena druga smučarka ni bila kos. Njen čas 1:02,24 je bil z naskokom najhitrejši čas finala, ki je 28-letnici prinesel napredovanje za kar 20 mest in najboljši izid kariere v veleslalomih za svetovni pokal. Predtem je bila Novogoričanka v veleslalomih najvišje na 12. mestu, kar trikrat, nazadnje v Kranjski Gori. Od Slovenk sta do točk prišli še Meta Hrovat s šestnajstim mestom in Tina Robnik, ki je zaključila kot petindvajseta.

Andreja Slokar

O zmagovalki tekme je odločal dvoboj vodilnih po prvi vožnji Sara Hector – Petra Vlhova. Švedinja je zaostajala za 34 stotink, a je i izvrstno drugo vožnjo vse nadomestila in po Kranjski Gori dosegla drugo zaporedno veleslalomsko zmago, že tretjo v tej zimi.

Kronplatz je bil sicer prizorišče zadnje tekme tehničnih disciplin svetovnega pokala za alpske smučarke pred Olimpijskimi igrami v Pekingu, kjer bomo prvič v zgodovini spremljali tudi nastop ajdovske tekmovalke.

 

* Fotografije: Jure Makovec

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon