Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Dan odprtih vrat, redarji in Eric Cais na reliju Vipavska dolina 2022

Bliža se enajsti reli WithU Vipavska dolina. Zato v domačem klub Ajdovščina Motorsport to nedeljo, 27. marca 2022, pripravljajo Dan odprtih vrat, kjer boste lahko pobliže spoznali nove klubske prostore, člane kluba, reli avtomobile ali pa se preizkusili na simulatorju vožnje. Obenem pa organizatorji bližajočega se relija vabijo k sodelovanju večje število redarjev, saj so nujno potrebni za izpeljavo dogodka. Ravno danes je bila tudi razkrita najbolj zveneča posadka, ki bo 8. in 9. aprila nastopila na zavitih cestah Vipavske doline.

V nedeljo, 27. marca 2022,  med 14. in 17. uro, se vam bo v svojih novih prostorih, v nekdanji piceriji Zmaj v Ajdovščini, predstavil Klub Ajdovščina Motorsport, kjer boste iz prvih rok izvedeli prav vse iz reli sveta. Na parkirišču bodo razstavljeni dirkalniki, kjer vam bodo člani kluba predstavili varnostno opremo dirkalnika in same posadke, tehnične specifikacije dirkalnikov in vse kar bi vas morda še dodatno zanimalo.

Kako so razdeljene divizije oziroma razredi dirkalnikov? Kakšno je vzdrževanje dirkalnika? Spoznali boste lahko delo sovoznika, kjer vam bodo razložili njihove zapiske in na kaj mora biti posadka pozorna pri popisu hitrostne preizkušnje. Koliko časa potrebujeta, da se voznik in sovoznik ujameta ter kakšni so bili njihovi začetki? Kakšne so kazni za zamude na start hitrostne preizkušnje in vse ostalo? Ker pa si želijo, da se tudi sami vsaj malce preizkusite v njihovi vlogi, se boste lahko preizkusili v pravem dirkalnem simulatorju. Vabljeni.

reli 2022

Brez redarjev ne bo relija. Tako pravijo v klubu Ajdovščina motorsport in k sodelovanju vabijo vse prostovoljke in prostovoljce, ki bi jih zanimalo delo redarja na prireditvi 11. Rally WithU Vipavska dolina. V petek 8. aprila in v soboto 9. aprila. Pogoj za delo je polnoletnost, kot pravijo organizatorji pa noben redar ne bo ne žejen, ne lačen, pa še kakšna ugodnost se bo našla. Kdor bi rad priskočil na pomoč organizatorjem enega največjih dogodkov v Vipavski dolini, naj pokliče na telefonsko številko 031 534 192. Ponovimo še enkrat, brez redarjev, ne bo relija.

Eric Cais

Počasi pa se polni tudi štartna lista nastopajočih posadk. In kot vse kaže bomo na Ajdovskem in Vipavskem lahko spremljali enega najmočnejših relijev v zgodovini Slovenije. Počasi se prebuja slovenska reli scena in pričakovati je vsaj pet domačih R5 avtomomobilov in še vsaj toliko tujih posadk v podobno zmogljivih cestnih dirkalnikih. Prvo ime relija pa bo zagotovo Čeh Erik Cais, ki bo s Ford Fiesto Rally2 zagotovo zamešal štrene vsem dirkačem. Na svetovnih prvenstvih je nastopil dvakrat in sicer prvič v lanskem letu v Španiji ter letos v Monte Carlu, kjer je zasedel skupno 9. mesto ter 1. mesto v razredu WRC2 Junior. Po besedah organizatorjev pa lahko gledalci pričakujejo še kakšno zveneče ime iz sveta relija. Na roko jim gre seveda tudi hrvaški reli za svetovno prvenstvo, ki bo pri naših sosedih potekal med 22. in 24. aprilom letos. Tako bo marikatera posadka izkoristila naše ceste za dober trening pred odhodom na Hrvaško. Sicer naj bi se za naslov najboljšega na reliju po Vipavski dolini potegovalo okrog 100 posadk.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rally

Kolofon