Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

(Z)NOVA poletno v Vipavskem Križu

Minuli četrtek, 28. julija, se je s koncertom pianista, pesnika in šansonjerja Tomaža Hostnika začelo Poletje v Vipavskem Križu. Nadaljevalo se bo že jutri, 4. avgusta, ko bo na sporedu Sanremo, tenkočutna filmska zgodba o Brunu in Duši, ki živita v domu starejših občanov in se občasno srečujeta, skupaj preživljata čas, a vedno sproti pozabljata, da se poznata. Nato pa pride že kmalu na vrsto Rudi Bučar.

Dobrodošla je bila energija, ki jo je na odru grajskega dvorišča izkazal Tomaž Hostnik in spremljevalni rock band v sestavi Matica Plemenitaša, Gregorja Kolarja, Jaka Krušiča in Gregorja Hrovata. Predstavili so slogovno pester izbor svojih pesmi, od še čisto svežih novitet do festivalskih uspešnic in vse od rock balad do skoraj pankovskih. Vir nastanka besedil so bili različni življenjski dogodki, katere je pevec opisal v besedno navihanih vmesnih nagovorih. K pripevanju refrenov pa je uspešno privabil tudi publiko, ki je na koncertu vidno in slišno uživala.

Fotografija: Jernej Humar

Poletje v Vipavskem Križu se nadaljuje 4. avgusta ob 20.30, ko bo na kriškem placu pod zvezdami režiser Miroslav Mandić predstavil Sanremo, tenkočutno filmsko zgodbo o Brunu in Duši, ki živita v domu starejših občanov in se občasno srečujeta, skupaj preživljata čas, a vedno sproti pozabljata, da se poznata. Temu bo 11. avgusta sledila umetnost na odrskih deskah, na katerih bo Gledališko društvo Kontrada Kanal v režiji Petra Harla odigralo komedijo Pet žensk.com, v kateri pet žensk v svojih izpovedih in pogumnih razmišljanjih o moških povedo veliko več o sebi kot o njih. Na obeh dogodkih je vstop prost.

San Remo 2022 Vipavski Križ poletje

Druga polovica avgusta bo ponovno koncertno obarvana. Najprej v soboto, 20. avgusta, ob 20.30 s koncertom Rudija Bučarja, ki bo v družbi pianista Anžeta Vrabca in tubista Gorana Krmaca med grajske zidove vnesel pristno istrsko vzdušje na svoj priljubljen način. Teden kasneje bodo v četrtek, 25. avgusta, odmevali ritmi brazilske sambe, ki jih bo z inovativnim jazzom spajala pevka Denise Dantas s svojim kvintetom in v Vipavski Križ prinesla zgodbe o burni zgodovini, duhovnosti in raznolikosti pevkine domovine. Vstopnice za koncerta lahko rezervirate na 041 618 373 ali info@gdnova.si.

Vipavski Križ poletje 2022

 

* Naslovna fotografija: Jernej Humar

 

Sara Štrancar

#ajdovščina, #novice, #kultura, #film, #glasba, #vipavskikriž, #poletje

Kolofon