Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Prihaja še en pester vikend na Lavričevem trgu v Ajdovščini

Lavričev trg v Ajdovščini, ki je bil nedolgo nazaj deležen temeljite prenove, vse bolj služi svojemu namenu, torej druženju ljudi. Prireditve, manjše in velike, se kar vrstijo in tudi prihajajoči vikend bo pester. Na sporedu bo Ulični festival filma in umetnosti, ki bo trajal kar štiri zaporedne avgustovske vikende. Vabljeni.

V soboto, 6. avgusta 2022 se bo na Lavričevem trgu v Ajdovščini pričel 2. Ulični festival filma in umetnosti, festivalski program, ki ga je zasnoval producent in fotograf Alexander Niskač, ponuja barvito paleto kulturnih, umetniških, glasbenih in filmskih utrinkov. Festival bo potekal osem festivalskih dni, vse štiri avgustovske vikende. Precej bo kulturnih dejavnosti za otroke in odrasle, manjkalo ne bo kulinaričnih doživetij, plesnih predstav, filmskih večerov, knjižnih navdihov, fotografskih projekcij in drugih umetniških utrinkov. Vstop na festivalsko dogajanje je prost, namenjen vsem občankam in občanom, obiskovalcem in drugim mimoidočim.

Prva festivalska sobota se bo pričela ob 16. uri, z odprto knjižnico oziroma Knjigoteko. Sledilo bo še nekaj zanimivih dogodkov, lutkovna predstava in projekcija zanimivega dokumentarnega filma Sinovi burje. Slednji opiše življenje pastirskih Kraških ovčarjev in slovenskih volkov.

Tudi festivalska nedelja se bo podobno odprla, torej s Knjigoteko ob 16. uri. Na voljo bo še Art Bazar, Kamišibaj gledališče, odprta kuhinja Erika Dietza in koncert zasedbe 3:RMA.

Festival Ajdovščina 2022 trg

Podrobnejši opis festivala najdete na tej povezavi.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #film, #glasba, #umetnost, #gledališče, #poletje

Kolofon