Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Počitniško varstvo Rdečega križa tudi mednarodno obarvano

Na Rdečem križu je zadnji teden v juliju potekalo poletno počitniško varstvo, ki je zajelo kar mednarodno zasedbo. Udeležilo se ga je 14 otrok in med njimi tudi tri ukrajinske deklice. Pri njegovi izvedbi pa so sodelovali prostovoljci, ki so se udeležili mednarodnega kampa organizacije Go4peace: Slovenci, Nemec in Albanka. Pomagale so tudi prevajalka iz ruščine Nataša Lipovž, Alla Hrinichenko in Lara Kete.

Vsem se najlepše zahvaljujemo za res pester in z dogodivščinami nabit teden! Veliko smo se igrali, krepili pa smo tudi naše socialne veščine, kot so sposobnost sprejemanja, tolerantnosti in odprtosti. 

Predvsem glede slednjega bi želeli opozoriti, da so nam mamice iz Ukrajine žal potožile, da so slovenski otroci tudi fizično nasilni do njihovih otrok, ko v bližini ni odraslih. Zgled otrokom smo odrasli, naša dejanja in besede. Pomembno je, da otroci vedo, zakaj je zelo pomembno, da ukrajinske otroke in tudi druge tujce ter prišleke lepo sprejmemo v našo sredino. 

Rdeči križ 2022 letovanje

Upamo, da se bomo z našo krasno skupinico otrok, ki je znala sprejeti pisan nabor udeležencev, ponovno srečali prihodnje leto. Ob tem bi se prostovoljcem, udeležencem kampa Go4peace iskreno zahvalili tudi za pomoč pri čiščenju ostrešja hiše v Batujah, ki jo je v začetku maja zajel požar, in pleskanju zavetišča za brezdomne Hiša Malorca Ajdovščina. Za donacijo barv in pripomočkov za pleskanje se najlepše zahvaljujemo Slikopleskarstvu Koloro Tomaž Jamšek s.p..

Hvala, hvala vsem!

 

* Vir in fotografija: Rdeči križ Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #poletje, #prostovoljstvo

Kolofon