Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Domen Petrovič z ekipo Slovenije v polfinalu Evropskega prvenstva

Slovenija se lahko pohvali z odlično člansko košarkaško reprezentanco, ki bo kmalu pričela braniti naslov evropskih prvakov. A tudi za prihodnost se ni za bati, saj stopa po članskih stopinjah tudi ekipa igralcev do 18. let. Le ta je včeraj na Evropskem prvenstvu v Turčiji premagala francosko ekipo in se uvrstila v polfinale. Pomemben del ekipe pa je tudi Domen Petrovič, sicer igralec ajdovskega KK Leone. Čestitke.

Slovenska reprezentanca do 18 let se po izjemni zmagi 58:57 nad Francijo veseli uvrstitve v polfinale evropskega prvenstva v turškem Izmirju. Fantje so si hkrati priigrali tudi uvrstitev na svetovno prvenstvo do 19 let, ki bo potekalo prihodnje leto. V četrtfinalnem dvoboju proti Franciji je večji del tekme zaostajala, v drugem polčasu pa s srčno in bojevito igro začela tlakovati preobrat. Slabe pol minute pred koncem je Francija še vodila 57:55, ko se je Slovenija po minuti odmora podala v napad. Po podaji Nala Belka je trojo šest sekund pred koncem zadel Gašper Škorjanc in Slovenija je vodila 58:57. V zadnjem napadu Francozi ob dobri slovenski obrambi niso uspeli zadeti in mladi Slovenci se veselijo uvrstitve v polfinale. Hkrati so si priigrali tudi uvrstitev na svetovno prvenstvo do 19 let, ki bo potekalo prihodnje leto na Madžarskem. V sobotnem polfinalu se bodo pomerili z zmagovalcem četrtfinalnega dvoboja med Turčijo in Litvo.

Domen Petrović

Del slovenske ekipe je tudi Domen Petrovič, izjemno nadarjeni košarkar, član ajdovskega KK Leone. Domen je izjemne predstave prikazal že v članskem ajdovskem moštvu in bil verjetno najpomembnejši člen zasedbe, ki sicer nastopa v tretjem kakovostnem razredu. A glede na njegovo kakovost je vprašanje kolikokrat ga bomo še videli v dresu ajdovskih levčkov. Svoje znanje dokazuje tudi v Turčiji, kjer v povprečju igra okrog 20 minut na tekmo, vedno pa prispeva pomemben delež v statistiko slovenske ekipe. 205 centimetrov visok igralec je doslej dosegel 22 točk, na tekmi proti Franciji je dvakrat dosegel koš in bo zagotovo močno orožje tudi v polfinalnem srečanju proti Turkom ali Litovcem.

Dodajmo še, da je bil na pripravah slovenske ekipe za Evropsko prvenstvo v Turčiji tudi Martin Gerbec, še en član ajdovskega KK Leone, a nato žal ni pristal med izbranci trenerja Danijela Radosavljevića.

 
 
Lokalne Ajdovščina

#šport, #košarka

Kolofon