Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kristijan Koren bo v slovenskem dresu nastopil na EP v Münchnu

Kristijan Koren je včeraj pričel z etapno dirko Po Češki. Na razgibani 181,5 km dolgi etapi, kjer so kolesarjii, ob visokih temperaturah, morali premagati dobrih 1700 višinskih metrov, je Koren končal na 26. mestu in bil najboljši Slovenec. Danes pa je prišlo še uradno sporočilo iz Kolesarske zveze, da bomo lahko sedemkratnega udeleženca Tour de France gledali v slovenskem dresu na Evropskem prvenstvu v Münchnu.

Na Češkem se je s 1. etapo od Uničova do Prostejova začela letošnja mednarodna kolesarska dirka SAZKA TOUR, na kateri iz vrst KK Adria Mobil nastopajo Kristijan Koren, Gal Glivar, Kristjan Hočevar, David Per, Tilen Finkšt, Aljaž Colnar in Boštjan Murn. Zmagal je Belgijec Rune Herregodts (Sport Vlaanderen-Baloise), ki je oblekel tudi rumeno majico vodilnega v skupni razvrstitvi, pred rojakom Johanom Meensom (Bingoal Pauwels Sauces WB), tretji pa je bil domačin Michael Kukrle (Elkov-Kasper). Od naših kolesarjev je bil najboljši Kristijan Koren na 26. mestu. Danes je na sporedu 2. etapa, Olomouc – Pustevny, dolga 189,3 km, na kateri bodo morali kolesarji premagati kar 2910 m višinske razlike.

Bliža pa se že Evropsko prvenstvo v cestnem kolesarstvu, ki ga bo tokrat gostil nemški München. Slovenski selektor Uroš Murn je določil sedmerico, ki bo poskušala poseči po čim višjih uvrstitvah. V moški konkurenci bodo tekmovali Luka Mezgec, Domen Novak, Jaka Primožič, Tilen Finkšt, David Per, Jan Tratnik, Matic Žumer in slovenski državni prvak Kristijan Koren. Moška cestna dirka bo 14. avgusta.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon