Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Trgovinica Darovi Vipavske v Vipavskem Križu

V Vipavskem Križu se je na velikonočni ponedeljek, odprla trgovinica z lokalnimi produkti Vipavske doline z degustacijskim prostorom. Nahaja se v pritličju Doma krajanov. V trgovinici je moč kupiti različne izdelke lokalnih ponudnikov: vino, pivo, oljčno olje, ter druge, v trgovinici pa so obiskovalcem na voljo tudi degustacije za dve do osem oseb. Lokalne izdelke lahko kupite tudi v spletni trgovini na www.darovivipavske.si.

Vipavski Križ, ena izmed najatraktivnejših turističnih točk Vipavske doline je od velikonočnega ponedeljka dalje bogatejši za trgovinico Darovi Vipavske, kjer si bodo vse bolj številni obiskovalci lahko kupili lokalne produkte kot so vino, pivo, oljčno olje, med, marmelade, sokove, žita, moke, izdelke iz industrijske konoplje, kavo, čaje, mazila, tinkture, rokodelske izdelke.... Trgovinica Darovi Vipavske je vsekakor dobrodošla novost v turistični ponudbi, kraja, ki postaja vse bolj prepoznaven ter obiskan.

Urnik trgovinice in degustarnice je od četrtka do ponedeljka od 14. do 21. ure, ob torkih in sredah pa po predhodni najavi. Poleti bo trgovinica odprla svoja vrata tudi ob sobotah in nedeljah dopoldne. Najemnica trgovine Mirjana Bužanin nam je zaupala, da že nekaj časa raziskuje, kaj vse ljudje izdelujejo in pridelujejo na svojih kmetijah, hramih, kuhinjah. "Čisto me je fasciniralo, ko sem odkrila, kako dobri, kakovostni in očem privlačni so ti izdelki, pa naj bo to domače izdelano sivkino milo, ali češnjeva marmelada, okusen sir, dišeč čaj, vrhunsko vino in pivo, domači pekovski izdelki in moke....Vipavska dolina ponuja res mnogo in zato sem se odločila ponuditi njene produkte na enem mestu. In ponudbo še dopolnjujem." svojo odločitev pojasnjuje Mirjana.

Vipavski Križ

Prv odzivi so zelo pozitivni. Prvič je trgovinica odprla svoja vrata na velikonočni ponedeljek. Takrat je bila v stavbi Doma krajanov, v katerem v pritličju se trgovinica nahaja, razstava pirhov in tako so bili obiskovalci razstave tudi prvi obiskovalci trgovinice. "Odziv obiskovalcev je bil - končno, da se je v Vipavskem Križu odprlo kaj takega! Turistom, v Vipavskem Križu jih je vedno več, se zdi super, da lahko po ogledu vasice spijejo kavico - seveda lokalno, poizkusijo domač pršut, sir, oljčno olje, marmelade, kozarec piva ali vina in tudi kupijo kakšen izdelek. Domačinom prav tako - neprecenljivo, da lahko pridejo na kozarec vina ali piva, se družijo in posedijo pred trgovino."

Produkti, ki jih obiskovalec najde v trgovini, si zaslužijo, da se predstavijo obiskovalcem, ker so vrhunski, zdravi, brez umetnih primesi, izdelani in pridelani z ljubeznijo do naše doline. Do sedaj jih je lahko potrošnik našel le priložnostno na tržnicah, sedaj pa tudi v trgovinici v vipavskem Križu. Odlična lokalna ponudba z lepoto in čarom srednjeveškega Vipavskega Križa je popolna kombinacija. Mirjana Bužanin si v Vipavski Križ želi pripeljati tudi dogajanja, ki bodo dopolnila že tradicionalne dogodke - različne delavnice, pevske, plesne in umetniške vsebine, ki bi naredile že tako čudovito vasico še privlačnejšo. Upamo, da ji bo to tudi uspelo.

Lokalne kakovostne izdelke pa lahko kupite tudi prek spleta in sicer v sveži spletni trgovini Darovi Vipavske, kjer najdete zares pestro izbiro najboljšega, kar Vipavska dolina ponuja.

Vipavski Križ

 

* Naslovna fotografija: Studio Pika Plus

 

Lokalne Ajdovščina

#vipavski križ, #turizem

Kolofon