Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Lepo priznanje za ajdovski Mladinski hotel Hiša mladih

V ponedeljek so v Portorožu potekali tradicionalni Dnevi slovenskega turizma, kjer so pod okriljem Turistične zveze Slovenije podelili nagrade Moja dežela - lepa in gostoljubna 2018. V kategoriji mladinskih hotelov je na tretjem mestu pristal Mladinski hotel Hiša mladih Ajdovščina in si tako prislužil pomembno priznanje za kakovostne storitve, ki jih ponuja.

Urejeno in gostoljubno okolje je pogoj za uspešen razvoj turizma. To je temeljni smisel in dolgoročno sporočilo projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna. Zato turistična društva in zveze z vse bolj zavzetim sodelovanjem občin, podjetij in mnogih organizacij in strokovnih institucij uresničujejo vrsto programov na tem področju. Osnova projekta je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Projekt prerašča v vseslovensko gibanje za urejeno okolje in gostoljubnost. Slednja pa na svoj način odkriva širino in vsebinski smisel slogana Turizem smo ljudje.

Turistična zveza Slovenije sicer že 27. leto zapored izvaja tekmovanje Moja dežela – lepa in gostoljubna 2018, katerega častni pokrovitelj je predsednik republike Borut Pahor. Izjemno pomembnost prostovoljnega dela za urejenost države in s tem za uspešen razvoj turizma v Sloveniji je na prireditvi poudaril tudi Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je med drugim dejal, da s prizadevanji, kakršna je akcija Moja dežela – lepa in gostoljubna, ne krepimo turizma le kot poslovne priložnosti, temveč tudi izboljšujemo kakovost bivanja lokalnih prebivalcev.

Letošnji zmagovalci akcije so: med večjimi mesti Celje, srednjimi Nova Gorica in manjšimi Slovenske Konjice. Med turističnimi kraji je prvo mesto pripadlo Kranjski Gori, med zdraviliškimi Podčetrtku, med izletniškimi Predjami. Priznanje za najlepše urejeno jedro so prejeli: Ljubljana za Gallusovo nabrežje (mestno jedro), Zagorje na Kozjanskem (vaško jedro) in Sveta Ana (trško jedro). Najboljši kamp je Kamp Danica v Bohinjski Bistrici, glamping pa Herbal glamping resort Ljubno. Prvo mesto med mladinskimi prenočišči je zasedel MC Hostel Brežice. Naj tematska pot je postala Kneippova bosonoga pot v Termah Snovik. Najbolje ocenjen Petrolov servis je BS Cerkno. Glas ljudstva (po spletu) pa je presodil, da prvo mesto za urejenost med večjimi mesti pripada Kranju, Podčetrtku med zdraviliškimi kraji ter Bovcu med turističnimi kraji.

Foto: www.geago.si

Kot rečeno je tretje mesto v kategoriji mladinskih prenočišč zasedel ajdovski Mladinski hotel Hiša mladih. S čim so prepričali ocenjevalno komisijo, je za Radio Robin povedal direktor ajdovskega Zavoda za šport Uroš Pintar: »Komisijo smo prepričali z gostoljubnostjo, preprostostjo, srčnostjo in z našimi dodatnimi dogodki, ki jih delamo v Mladinskem centru, da privabimo goste, obenem pa pomagamo ostalim domačim organizacijam pri promociji njihovih dogodkov, s tem pa sami pridobivamo dodatne nočitve. Teh je letos že rekordno, do konca septembra smo že presegli lanske rezultate, trenutno se številka gostov giblje okrog 3100, ampak do konca letošnjega leta pričakujemo, da se bo številka ustavila pri 3500 ali pa še kaj več.«

V spodnjih vrsticah pa si preberite še uradno mnenje komisije, ki je ocenjevala ajdovsko mladinsko prenočišče Hiša mladih:

SPLOŠNI VTIS:

Novejši hostel s sodobno opremo in urejenim parkiriščem ter številnimi športnimi igrišči v bližini. Združuje TIC, hostel in mladinske organizacije.

POSEBNOSTI – DOBRE:

Sodobno opremljene sobe in zelo lepo preurejen objekt (velika okna in balkoni pred sobami).

Bližina športnih igrišč in rekreativnih površin (fitnes na prostem).

Noveša kuhinja z vso opremo.

Možnost naročanja hrane.

Recikliranje odpadkov in primerni koši za ločeno zbiranje.

Promocija kolesarske in pohodniške ponudbe okolice.

Organizirajo animacije za otroke, team building-e, seminarje – konferenčna soba.

Organizirajo lastno vinsko turo.

Umetniška dela lokalnih umetnikov razstavljena po stenah hostla, kar lepo poživi prostore.

Novo igrišče za otroke.

Sodelujejo pri organizaciji večjih dogodkov (npr. festival Piva).

POSEBNOSTI – MOTEČE:

Terminsko omejeno delovanje recepcije.

Recepcija bi lahko bila bolj prijetno zasnovana in urejena (bolj odprta).

Ponudba spominkov bi lahko bila večja.

Morda premalo ponudbe lokalne, tradicionalne hrane.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #turizem

Kolofon