Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Lokalne volitve 2018: V ajdovski občinski svet si želi Lista Burja

Dogajanje okrog letošnjih lokalnih volitev je vse bolj pestro in zanimivo saj se ravno danes izteka rok za vložitev kandidatur za župana ter kandidatur za občinske svetnike in svetnice. Na včerajšnji tiskovni konferenci se je tako predstavila sveža Lista Burja, ki se bo potegovala za vstop v ajdovski občinski svet.

Danes manjka točno mesec dni do županskih volitev, ki se bodo zgodile v nedeljo 18. novebra 2018. Zato je dogajanje precej zanimivo in na dan prihaja vse več kandidatov in kandidatnih list. Tako se je na včerajšnji tiskovni konferenci prvič predstavila Lista Burja, katere člani se bodo potegovali za vstop v ajdovski občinski svet. Lista je nastala z združitvijo nekaterih kandidatov nekdanje liste Srce in drugih strankarsko neopredeljenih, večinoma novih kandidatov, ki prihajajo iz društev in lokalnih skupnosti. Glavni cilj liste je seveda želja po nadaljnjemu razvoju ajdovske občine.

Lista Burja na lokalnih volitvah ne bodo nastopila s svojim kandidatom za župana, saj menijo, da obstoječi župan Tadej Beočanin dobro dela in da je z njim Občina Ajdovščina na pravi poti, vseeno pa je še precej možnosti za napredek.

Nosilec Liste Burja, Matjaž Bajec, je na včerajšnji tiskovni konferenci poudaril, da se bo lista zavzemala za  skladen razvoj lokalnih skupnosti, turistični razvoj, ureditev kolesarskih, za ureditev namakalnega sistema Vogršček, zavzemali pa se bodo tudi za takoimenovani projekt pametne občine, s katerim bi vsaka hiša na ajdovskem dobila svojo optično povezavo. Ena izmed zanimiv idej liste je tudi žičnica, ki bi potekala iz Ajdovščine na Goro in bi bila namenjena predvsem turizmu. V listi se zavedajo, da je tak projekt zahtevna naloga, a ob današnji tehnologiji ne nemogoča.

Člani liste bodo kandidirali s pomočjo podpisov občank in občanov.

 

* Preberite tudi:

Kdo se bo potegoval za županski stolček v Ajdovščini?

V tekmo za župana se podaja tudi Marjan Poljšak

Seznam kandidatov za župane in člane občinskih/mestnih svetov

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #lokalnevolitve2018

Kolofon