Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Bojan Bizjak predstavil svoj nov roman Tam dol

Bojan Bizjaka poznamo kot zelo ustvarjalnega pisatelja. Obenem pa se v Lavričevi knjižnici ukvarja tudi s poučevanjem pisateljevanja. Prav tam je sinoči predstavil svoj nov, že trinajsti, roman, ki nosi naslov Tam dol. Pogovor s pisateljem je vodila Kristina Petrović.

Bojan Bizjak Zakawski je domači pisatelj, ki vam ga verjetno ni treba posebej predstavljati. Je tudi prejemnik Petomajskega priznanja občine Ajdovščina. Leto dni nazaj, ob podobnem času, je izdal svoj dvanajsti roman, z naslovom Bela vrata, sinoči pa smo se v Lavričevi knjižnici lahko pobliže spoznali z njegovim najnovejšim delom, romanom Tam dol.

Bojan Bizjak

V času praznovanja Meseca kulture je izšel nov roman pisatelja iz Ajdovščine Bojana Bizjaka. Gre za njegov trinajsti roman, ki ima tokrat nenavadno zasnovo, saj je avtor postavil dogajanje v metafizičen prostor neba. Na prvo branje to morda bega, vendar ima roman veliko drobnih zanimivih zgodb, ki si jih pripovedujejo nebeščani. Mednje sodi bivši komunist, intelektualec, ki je pravzaprav nosilni steber romana. Nanj se naslanjajo zanimivi liki: frizer, prodajalka v kiosku, zdravnica … Roman v podtonu odstira polpretekli čas, vendar ne kot kritiko, prej kot življenjsko odslikavo možnosti in nezmožnosti.

Bojan Bizjak

Avtor je zbranim v razgovoru s Kristino Petrović pojasnil, zakaj je roman umestil kar na nebo. Skozi branje besedila pa so ga obiskovalcem približali sodelavci Teatra KUZANSKI, ki je prav za to priložnost znova strnil vrste: Matjaž Stibilj, Peter Krkoč in Kristina Petrović. Avtorsko glasbo sta prispevala Andrej Kobal in Peter Krkoč.

Peter Krkoč

 

* Preberite tudi: Intervju: Bojan Bizjak: »Knjiga je projekcija lastnih hrepenenj«

* Vir in fotografije: Lavričeva knjižnica Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#kultura, #literartura

Kolofon