Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Dolgi Poljani na voljo dobrodelnih osem ton krompirja

Za lepo in zanimivo gesto je poskrbel občan Peter Lemut, saj bo celoten svoj pridelek krompirja, pridelan na njivi v Dolgi Poljani, podaril v dobrodelne namene. Krompir si lahko pride iskat kdorkoli, čeprav je prioritetno namenjen tistim, ki občutijo pomanjkanje. Na voljo za pobiranje bo v četrtek, 23. julija 2020, po 14. uri.

Peter Lemut iz Dolge Poljane, se je odločil da bo letino krompirja podaril pomoči potrebnim ter tistim, ki nimajo svoje njive krompirja. Na 2,5 hektarjih njive je pridelal kar približno 8 ton krompirja. Bogato letino bo delil s tistimi, ki živijo v pomanjkanju, pa tudi s tistimi, ki si le želite domačega krompirja, a svojega nimate. V dobrodelno akcijo sta se vključila tudi Rdeči križ in Karitas, ki bosta posameznikom in družinam v stiski pomagala pri organizaciji pobiranja in tako poskrbela, da bo krompir prišel v prave roke.

S traktorjem bo pomagal kmetovalec Alojz Krašna iz Budanj, ki bo z izkopom krompirja pričel v četrtek, 23. julija, ob 14. uri, takrat se prične tudi akcija pobiranja krompirja. Družine ali posamezniki, ki boste prišli pobirat krompir, imejte s seboj svoje vreče ali zabojčke.  Rdeči križ Ajdovščina bo poskrbel tudi za prevoz. Za več informacij o dobrodelni akciji se lahko obrnete na obe sodelujoči dobrodelni organizaciji: Rdeči križ Ajdovščina 051 430 722 in Karitas 041 442 238.

Dobrodelno pobiranje krompirja v Dolgi Poljani

Zagotovo lepa gesta občana iz Dolge Poljane, ki je lahko tudi vzpodbuda ostalim, ki imate v teh dneh morda viške sadja in zelenjave. Zagotovo je kje nekdo, ki bi vaš višek z veseljem prevzel.

 

 

* Vir: Občina Ajdovščina

* Fotografije: Peter Lemut

Lokalne Ajdovščina

#dobrodelnost, #ajdovščina, #novice, #kmetijstvo, #dolgapoljana

Kolofon