Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V petek pričetek množičnega cepljenja v Ajdovščini

Zdravstveni dom Ajdovščina je glede na število ambulant trenutno prejel 135 odmerkov za občane, starejše od 80 let. Ključno je, da se najprej cepi najranljivejše, je poudaril direktor Egon Stopar, ne glede na to, v kateri ambulanti je oseba. S cepljenjem bodo pričeli v petek, 15. januarja. Zanimanje za cepljenje je zelo veliko, zato bodo ta petek cepljeni večinoma le pacienti/pacientke, starejši od 85 let.

V Zdravstvenem domu Ajdovščia so cepljenje organizirali v petek, 15. januarja 2021, med 14. in 19. uro, v dveh ambulantah, ki se nahajajo nasproti službe Nujne medicinske pomoči. V ta namen bodo prijavljeni prejeli SMS obvestilo s podatkom o terminu cepljenja in nato en dan pred cepljenjem še en SMS opomnik.

Za cepljenje je potrebno vstopiti skozi glavni vhod, kjer bo triažni zdravstveni delavec preveril zdravstveno stanje. Nato sledi na vrstomatu (s kartico zdravstvenega zavarovanja) prijava v informacijski sistem, zatem pa sledite oznakam, ki vodijo do cepilnega mesta in nato v čakalnici počakati na poziv zdravstvenega delavca, izvajalca cepljenja.

V skladu z navodili Ministrstva za zdravje, bodo najprej s 1. odmerkom cepili pacienti/pacientke zdravnikov ajdovskega zdravstvenega doma, ki so oddali prijavo najkasneje do 11. januarja in so starejši od 80 let. Temu bo sledilo cepljenje prijavljenih pacientov v starostni skupini med 70. in 80. letom starosti in tako naprej, po navodilih Ministrstva.

Zanimanje za cepljenje je zelo veliko, zato bodo ta petek cepljeni večinoma le pacienti/pacientke, starejši od 85 let.

PRIJAVA NA CEPLJENJE V ZDRAVSTVENEM DOMU AJDOVŠČINA

PRIJAVA NA CEPLJNJE NA PORTALU E-UPRAVA

Glede na usmeritve MZ in NIJZ ter v skladu z Nacionalno strategijo cepljenja, bo cepljenje proti covid-19 v prvi fazi v splošni populaciji namenjeno starejšim od 60 let in kroničnim bolnikom, ki imajo večje tveganje za potek bolezni. Cepljenje bo predvidoma potekalo postopoma glede na dostopnost cepiva, tako da bo najprej namenjeno starejšim od 80 let, nato starejšim od 70 let, nato starejšim od 60 let in nato tudi mlajšim kroničnim bolnikom. Za osebe, ki so nepokretne bo cepljenje organizirano po prejemu dodatnih navodil. 

Ker so v Zdravstvenem domu pri organiziranju in izvajanju cepljenj odvisni od sistema dobav na ravni države, vam predlagajo da pozorno spremljate informacije v medijih o dobavah cepiv in cepljenju na ravni države, na njihovi spletni strani pa obvestila o cepljenjih, ki jih bodo izvajali v našem zdravstvenem domu.

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon