Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Andreja Slokar zadovoljna s pripravami pred začetkom nove sezone svetovnega pokala

Še dobra dva tedna ločita alpske smučarje in smučarke do začetka sezone, ki se bo tradicionalno odprla z veleslalomom v avstrijskem Soeldnu. Prvič bomo na uvodu v sezono lahko spremljali tudi Ajdovko Andrejo Slokar, ki je, kot sama pravi, zadovoljna s pripravami v poletnem času.

Alpski smučarji in smučarke se pripravljajo na začetek sezone, ki jo z dvema veleslaloma za obe konkurenci (23. in 24. oktobra) tradicionalno odpirajo na avstrijskem ledeniku Rettenbach nad Söldnom na Tirolskem. Med njimi bo tudi slovensko odkritje prejšnje sezone, Andreja Slokar. Ajdovka je lani zablestela v svetovnem pokalu in za piko na i osvojila še peto mesto v slalomu na svetovnem prvenstvu v Cortini D'Ampezzo.

Odlični rezultati iz prejšnje zime so močno popravili njeno štartno pozicijo v svetovnem pokalu in tako jo letos premierno čaka tudi štart na uvodu v sezono. Z ekipo, ki jo vodi Boštjan Božič, je že opravila precejšen del priprav, ki pa se kaj dosti niso razlikovale od prejšnjih sezon. "Nekih večjih sprememb nismo delali, ker sem že do zdaj trenirala kvalitetno. Sem kar zadovoljna kako je potekalo letošnje poletje, napredovala sem in v kondiciji in smučanju. Se bo pa sezona kmalu začela tako da bomo hitro videli, če smo šli v pravo smer" je sporočila Slokarjeva, ki ima za seboj okrog 50 dni treninga na snegu. "Nikoli ne vem kdaj bi označila konec in kdaj začetek nove sezone, ker sem praktično celo leto na snegu. Ampak lahko rečem, da sem od konca lanske tekmovalne sezone (sredina aprila) do sedaj naredila okrog 50 dni na snegu, od tega veliko večino v Švici v Saas Feeju."

Andreja Slokar 2021

Letošnja sezona bo posebna saj športnike in športnice čakajo tudi Olimpijske igre, ki se bodo februarja odvijale v Pekingu. Andreja Slokar si je nastop na Kitajskem zagotovila z dobrimi rezultati v prejšnji sezoni, vsekakor pa noče na igrah le nastopiti, želje so seveda povezane z odmevnim rezultatom. Prav zato je med pripravami sodelovala tudi s slovensko reprezentanco. "Skupaj z reprezentanco sem trenirala že lani čez zimo tako da sem že kar navajena na sodelovanje z njimi. Lahko rečem, da delamo dobro" je kratek pogovor za naš spletni portal zaključila ajdovska smučarka, ki bo prihodnji teden dopolnila 24. let.

Slokarjeva je sicer takoj po koncu prejšnje sezone odšla na artroskopski poseg v kolenu, ki naj bi dolgoročno rešil težave z meniskusom. Po posegu je sledila tritedenska rehabilitacija, ki pa je ni preveč ovirala v pripravah na novo sezono. »Na sneg sem šla kar živčna, nisem vedela kaj pričakovati. To je bila moja prva operacija in moram reči, da je bilo prvi dan čutiti kar nekaj napetosti. Mislila sem, da bom prišla tja in bo vse po starem. A prvi dan je šel mimo in moje koleno je super. Smučala sem toliko kot še nikoli. Razumemo se, spodbujamo ena drugo, res je zabavno.«

 

* Fotografije: SloSki

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon