Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Drsališče v Ajdovščini bo letos na Lavričevem trgu

Veseli december je tik pred vrati in tako bo znova napočil čas za postavitev drsališča v Ajdovščini. Le to se letos seli iz grajskega obzidja na osrednji ajdovski trg, ki bi tako še bolj zaživel v praznični obliki. Če bodo vremenske razmere ugodne, si bodo ljubitelji drsanja lahko že ta teden nadeli drsalke. Prižig decembrskih lučk pa se bo zgodil v nedeljo, ko se bo po ajdovskih ulicah s kočijo zapeljal Miklavž.

Drsališče v Ajdovščini je že stalnica, predvsem najmlajši ga s pridom in z veseljem uporabljajo in nič drugače ne bo niti v letošnjem veselem decembru. Le da se tokrat ne bo drsalo v grajskem obzidju ampak v "ajdovski dnevni sobi", torej na prenovljenem Lavričevem trgu. Delavci ajdovske Komunale so že poskrbeli za pokritje prezentacijskih polj in če bo vreme naklonjeno, bo drsališče postavljeno že v tem tednu.

V nedeljo, 5. decembra, se bo po ajdovskih ulicah s kočijo zapeljal prvi dobri mož, Miklavž, ki ga bodo spremljali tudi zvesti pomočniki anglečki in hudički. Žal pa epidemiološke razmere ne dopuščajo, da bi predvsem tiste najmlajše obdaril še s predstavo v Dvorani Prve slovenske vlade. Bo pa zato pomagal, da bo Ajdovščina zažarela v prazničnih lučkah, ki se bodo prižgale ravno ob Miklavževi vožnji skozi mesto. V tem tednu pričakujemo tudi novoletne smrečice, tri bodo postavljene na vse tri tradicionalne lokacije, prihajajo pa iz predmejskih gozdov. Praznični motivi bodo krasili tudi razstavne panoje na grajskem vrtu.

Ajdovska občina ima v načrtu še organizacijo božičnega sejma, tik pred božičnimi prazniki, ali bo to zaživelo tudi v praksi pa bodo odločale epidemiološke razmere. Nekaj podobnega velja tudi za Vipavski Križ in tamkajšnjo tradicionalno Božično zgodbo, ki bo, če bo, letos na sporedu 25. in 26. decembra. Zagotovo pa bo v Vipavskem Križu na ogled tradicionalna razstava jaslic, ki bodo postavljene po vseh gasah, v tamkajšnji galeriji in na ostalih pomembnejših točkah v tem biseru Vipavske doline.

Naj se Veseli december začne!

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon