Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kratka zgodba: Kot v raju (9)

Po poletnem premoru nadaljujemo z objavo kratke literarne zgodbe Kot v raju. Avtorica besedila je Vesna Perhavec Vodovnik. Literarno delo bomo po odlomkih objavljali enkrat tedensko in tako je danes na sporedu deveti del zgodbe. Vabljeni k branju.

Prepoznal me je. Ne morem verjeti. V mislih si je večkrat naslikala prizor, ravno takšen kot je tale. In sedaj je stala tu, pred odrom. In ravno njej je rekel gospodična. Tako kot je je nagovarjal, ko ga je gostila.

Breda se je pozibavala ob hitrih ritmih, ki jih je izvajala skupina na odru. Celotna dvorana je pela v en glas. Vzdušje je bilo čudovito. Breda se je ozirala, da bi našla Marjano. Marjani je bilo videti, da uživa v tem večeru. Z Roccom sta plesala, se vrtela in  skupaj pela. Lahko ju pusti čisto pri miru, nista potrebovala dodatne družbe. Ozrla se  je proti odru in si čisto počasi ogledala vsakega člana skupine. Čutiti je bilo močno povezanost med njimi, ubranost in enostnost. "Vsi za enega, eden za vse", tako so se imenovali, in tako so delovali. Pogled se ji se ustavil na Petru.  Bil je tako karizmatičen. Samozavestno je stopal po odru. Njegov glas je bil čudovito prijeten. S svojo energijo je zapolnil celotno dvorano.

"Draga publika, izjemni ste, še eno pesem zaigramo, nato sledi mala pavza. Po pavzi pa ga zažuramo do jutra. Si za žur Ljubljanaaaa?", je z mogočnim glasom  Peter spodbujal poslušalce. Iz vseh koncev se je slišal glasen:  "JAAAAA" .

Breda je stopila do Marjane in Rocca. "Kako se imata golobčka?" je sproščeno vprašala. "Odlično," se je zasmejala Marjana. "Uživamo," je odvrnil Rocco. "Sta videli punci, konec dober, vse dobro. Sta zadovoljni, kako se je navsezadnje odvijal dan?" ju je vprašal Rocco. "Jaaa," sta zakričali v en glas in se začeli smejati ob tem, kako usklajeni sta.

"Pojdimo se malo odpočit, čisto izmučena sem že," je rekla Marjana. "Žejna sem, nekaj bi popila, ples utrudi človeka," je zadovoljno rekla.

"Pijača bi se mi prilegla," je odvrnil Rocco. Komaj so si priborili mesto pri šanku. Medtem, ko so čakali v vrsti za naročilo pijače, se je Bredi zdelo, da vidi na drugem koncu dvorane znan obraz. Vendar je odmislila misli. Kaj neki bi Zvone  tu počel? Le s kom bi  sploh prišel? Saj pozna le delo in kmetijo. No ja, če dobro pomislim, tudi jaz poznam le delo in našo vas. Pa poglej me sedaj. Stojim v prvi vrsti na koncertu znane skupine in koketiram s pevcem. Hihihi. Sama sebi se je Breda nasmehnila. Presenečena je bila nad svojo sproščenostjo. Presenečena nad tem, da je pomislila na besedo koketiranje. Hitro se je spravila v red. Da ne bi šle te sanjarije predaleč. Če jo nekdo prijazno pozdravi, to še ni koketiranje.

se nadaljuje...

 

Kot v raju - prvi del

Kot v raju - drugi del

Kot v raju - tretji del

Kot v raju - četrti del

Kot v raju - peti del

Kot v raju - šesti del

Kot v raju - sedmi del

Kot v raju - osmi del

Vesna Perhavec Vodovnik

#kultura, #literartura

Kolofon