Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kratka zgodba: Kot v raju (11)

Danes nadaljujemo z objavo kratke literarne zgodbe Kot v raju. Avtorica besedila je Vesna Perhavec Vodovnik. Zanimivo literarno delo bomo v odlomkih objavljali enkrat tedensko in tako je danes na sporedu enajsti del zgodbe. Vabljeni k branju.

"Breda, Rocco, poglejta, koga sem srečala po poti!" je zakričala vidno navdušena Marjana. Breda je pozdravila Zvoneta. Torej sem ga le videla, si je mislila. "Zvone, to je Rocco, Rocco, to je Zvone," ju je predstavila Marjana. Moška sta si podala roke, in se premerila s pogledi. Rocco ga je prijateljsko pozdravil: "Pozdravljen Zvone, veliko  sem že slišal o tebi."  Zvone mu je odvrnil: "Jaz pa ne morem reči enako." Le kdo je ta tujec, si je mislil Zvone!? Misli so mu švigale sem in tja. Rocco, kakšno ime je to!? Je Španec, Italijan, Francoz? Zvone ni vedel kam bi ga uvrstil, take malenkosti, kot so zemljepis in imena, kam kaj spada mu niso šle najbolje od rok. Tujec je, čeprav govori slovensko. Kljub temu, da mu Rocco ni deloval napačno, ga je zajel val ljubosumja. Tolikokrat sem povabil Bredo, jo prosil, če bi šla z mano pohajat. Nikdar se ni odzvala. Pride tujec, pa gre z njim. Ženske, kdo bi jih razumel?

Nekje v sebi se je zavedal, da ne pozna celotne zgodbe, in da mogoče, ni tako, kot se njemu zdi, vendar se vseeno ni mogel navdušiti nad Roccom. Ves uglajen in poštirkan, kot bi rekli v naši vasi. Le kje sta ga našli?! Zvonetova razmišljanja je prekinil glas z odra, ki je naznanjal najnovejšo uspešnico. Zopet je v dvorani završalo. V zelo kratkem času  se je pevcu uspelo povezati z občinstvom. Veselo vzdušje se je širilo po dvorani. Marjana je objela Zvoneta in začela poplesovati z njim: " Daj sprosti se, ne glej ga tako grdo. V tvojih očeh vidim, kaj si misliš o Roccu. Zelo prijeten je in res bi ti bil všeč, tisti trenutek, ko si boš dovolil, videti ga, kakršen je, ne pa tako, kot si ga slikaš ti." Zvone je želel razmišjati o njenih besedah, vendar se ni mogel osredotočiti na besede, ker mu je bilo tako čudno prijetno, ko sta se z Marjano pozibavala v prijetnih ritmih. Kaj mi pa je, si je mislil?!

Rocco ni našel pravega trenutka, da bi povabil Bredo na ples. Tako zasanjano je pela, da je odmevalo: "Nekaj je med namaaaaa." Z odra se je prav tako slišalo:" Nekaj je med namaaaa. Najboljši ste Ljubljana. Dajmo še enkrat, da vas slišim! Tisti, ki bo najbolje in najglasneje zapel, bo stopil na oder in zapel skupaj z menoj  pesem po svoji izbiri. A ste za to, Ljubljana?!!" se je slišalo z odra.

Breda in Marjana sta se spogledali. O tem sta fantazirali in se hihitali dopoldan med vožnjo. "Breda, pojdi, boš videla, da bo ravno tebe izbral," je prijela Marjano prijateljico  in jo dobesedno zvlekla do odra, ter ji rekla: "Zapoj, uživaj in ko boš pred mikrofonom, reci pozdravljam Marjano, Rocca in Zvoneta!" in se zasmejala.

... se nadaljuje

 

Kot v raju - prvi del

Kot v raju - drugi del

Kot v raju - tretji del

Kot v raju - četrti del

Kot v raju - peti del

Kot v raju - šesti del

Kot v raju - sedmi del

Kot v raju - osmi del

Kot v raju - deveti del

Kot v raju - deseti del

Vesna Perhavec Vodovnik

#kultura, #literartura

Kolofon