Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kratka zgodba: Kot v raju (18)

Danes nadaljujemo z objavo kratke literarne zgodbe Kot v raju. Avtorica besedila je Vesna Perhavec Vodovnik. Zanimivo literarno delo objavljamo v odlomkih, največkrat enkrat tedensko in tako je danes na sporedu osemnajsti del zgodbe. Vabljeni k branju.

"Zdaj sva si bot " je rekel Zvone in stisnil Bredino dlan, jo spustil in jo od silne radosti objel ter zavihtel in se zraven veselo smejal. "Breda, od zdaj naprej bom samo tvoj prijatelj, in to bo dovolj," je iskreno rekel Zvone. Breda ga je pogledala, ne, ne bi ga želela izgubiti. "Zvone, rada sem tvoja prijateljica, rada se družim s teboj, na dušo mi pa nikar več ne pihaj, ker iz te moke ne bo kruha, mislim, da sedaj to zagotovo veš," je rekla Breda.

"Druščina, zdaj, ko se stvari odvijajo v pravo smer, pojdimo še zadnjič v dvorano, se poveselimo, in se vrnimo v naše lepe kraje kot zadovoljni turisti," je bil vidno vesel Rocco nad razpletom še nedavno tega napete situacije. "Pojdimo, vsi za enega in eden za vse" so v smehu zavpili v en glas.

Dogajanje v dvorani je bilo na vrhuncu. Glasba je igrala na ves glas, množica je veselo pela in plesala. Marjana, Breda, Rocco in Zvone so se pomešali med ostale obiskovalce in veselo zaplesali. Šele sedaj so prvič ta večer začeli resnično uživati. Breda si je želela, da bi se večer nadaljeval v nedogled. Tako prijetno se je bilo zibati v ritmu melodije, poleg sebe je imela svoje najboljše prijatelje, Rocco, ki so ga spoznali tega dne, se je izkazal kot pravi prijatelj, kot da se poznajo že od nekdaj, tako  dobro se je zlil z njimi, da se bo druženje z njim nadaljevalo tudi, ko bo konec tega večera.

Rocco je užival v tem večeru, kaj večeru, v celem dnevu, cel niz nenavadnih dogodkov, dogodkov, ki jih bodo kasneje v smehu obujali, takšnih, ki ostanejo zasidrani v spominu še mnoga leta. Gledal je Marjano in Bredo kako se zvijata po hitrem tempu pesmi, ki jo je izvajal Peter s svojo skupino, Zvone se  je trudil  uloviti ritem, kar mu ni ravno najbolje uspevalo, večkrat bi moral iti ven, se zabavati, sprostiti, pa bi se tudi tega navadil. Najbrž bi se tudi ogrel za kako novo lepotico. Rocco je opazil veliko mikavnih deklet ta večer. Če bi Zvone spustil Bredo iz misli, bi jih tudi on opazil. Vse potrebuje svoj čas. Tudi Zvone bo prišel do novih pogledov.

Rocco je začutil, kako ga je nekdo pocukal za rokav. Naglo se je obrnil in presenečno obstal. "Kaj pa ti tukaj?" je rekel.

Marjana je videla, kako se je ob Roccu ustavilo dekle dolgih svetlih las in ga pocukalo za rokav. Lepotica si je mislila sama pri sebi. Rocco jo je pozdravil in videla je kako sta se umaknila iz njihovega kroga. Tudi Breda je opazila, da se je Rocco umaknil z lepo svetlolasko. Nič čudnega, da ga dekleta opazijo, prijazen, prijeten, ustežljiv in dobrega izgleda, ni kaj, to mu je treba priznati. Vse v enem  paketu. Zvone si je mislil, joj ta Rocco, vsaka mu uspe, o da bi tudi meni tako uspelo.

...se nadaljuje

 

Kot v raju - prvi del

Kot v raju - drugi del

Kot v raju - tretji del

Kot v raju - četrti del

Kot v raju - peti del

Kot v raju - šesti del

Kot v raju - sedmi del

Kot v raju - osmi del

Kot v raju - deveti del

Kot v raju - deseti del

Kot v raju - enajsti del

Kot v raju - dvanajsti del

Kot v raju - trinajsti del

Kot v raju - štirinajsti del

Kot v raju - petnajsti del

Kot v raju - šestnajsti del

Kot v raju - sedemnajsti del

Vesna Perhavec Vodovnik

#kolumna, #literartura

Kolofon