Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kratka zgodba: Kot v raju (27)

Po dolgem času ponovno nadaljujemo z objavo kratke literarne zgodbe Kot v raju. Avtorica besedila, Vesna Perhavec Vodovnik, je imela v zadnjem času nekaj zdravstvenih težav, zato je bilo kar precej premora od zadnje objave. Zanimivo literarno delo objavljamo v odlomkih in tako je danes na sporedu sedemindvajseti del zgodbe. Vabljeni k branju, ki vam lahko v teh dneh krajša dolgčas.

"Kako bi jaz to izpeljala, hmm?" se je zamislila babica. "Mogoče bi mi naredilo slabo, potem ne bi mogla delati, ta je najbolj enostavna" se je nasmejala babica. "Ne morem jih pustiti na cedilu" je odgovorila Breda. "Ne moreš ne živeti svojega življenja Breda. Ti le oddelaj danes svoje, lahko pa mirno poveš, da si zaslužiš tudi prosto nedeljo. Resnica je še vedno najboljša," je naprej modrovala babica. "Oh, ko bi le bilo tako preprosto," je dejala Breda in se odpravila proti domu. Medtem, ko si je risala raznorazne scenarije je zaslišala Petra za seboj. "Breda, kdaj se lahko vidiva? Bi lahko popoldan prišel do tebe?" se ni pustil kar tako odgnati.  Breda mu je odgovorila: "Ne vem Peter, ne vem kaj naj ti rečem." "Reci, DA" je na glas rekel Peter. Breda se je zasmejala in nadaljevala svojo pot. "Reci da, reci da, mogoče bi pa res lahko rekla da" je sama sebi govorila Breda.

"Breda, kje se obiraš?" jo je čakala vidno vznemirjena mama na vratih. "Kje si bila? Kaj ne veš, da začnemo delati, da se je treba pripraviti, kaj ti je sedaj?" je še vedno godrnjala. "Saj sem tukaj, ni ti treba več skrbeti," ji je odgovorila Breda. "Oba z očetom sta navajena, da sem vam vedno na voljo, da delam vsako nedeljo, kaj pa če bi si želela vzeti prosto nedeljo?" je Breda upoštevala nasvet Marjanine babice."  Ja, pa kaj še. Od kje ti  take neumnosti  hodijo po glavi?" je bila jezna Anica. " Neumnosti!? Neumnosti!? Je zate neumnost, če si želim preživeti kako nedeljo prosto, pohajati s prijatelji?!" Bredi je jeza že piskala iz ušes. "Najbolje še, da rečeš, da si želiš pohajati s prijatelji, ki si jih včeraj spoznala in podobne neumnosti," je dodala Anica. Breda ni bila razočarana kot ponavadi, ko si odrekli želje, temveč se je v njej prebudil uporniški duh. Takšne še sama sebe ni poznala. Bojo že videli, kaj se pravi podobne neumnosti.

... se nadaljuje.

Kot v raju - prvi del

Kot v raju - drugi del

Kot v raju - tretji del

Kot v raju - četrti del

Kot v raju - peti del

Kot v raju - šesti del

Kot v raju - sedmi del

Kot v raju - osmi del

Kot v raju - deveti del

Kot v raju - deseti del

Kot v raju - enajsti del

Kot v raju - dvanajsti del

Kot v raju - trinajsti del

Kot v raju - štirinajsti del

Kot v raju - petnajsti del

Kot v raju - šestnajsti del

Kot v raju - sedemnajsti del

Kot v raju - osemnajsti del

Kot v raju - devetnajsti del

Kot v raju - dvajseti del

Kot v raju - enaidvajseti del

Kot v raju - dvaindvajseti del

Kot v raju - triindvajseti del

Kot v raju - štirindvajseti del

Kot v raju - petindvajseti del

Kot v raju - šestindvajseti del

 

Vesna Perhavec Vodovnik

#kolumna, #literartura

Kolofon